Om garnet

NIKOLAJ 2-TRÅDET LAMMEULD er udviklet, spundet og indfarvet på Henrichsens Uldspinderi i Skive.

Farverne er afstemt efter at give flest mulige harmoniske kombinationer. Farveserien bygger overvejende på indfarvninger af lysgrå og mellemgrå tweed.

Den to-trådede lammeuld er et hånd- og maskinstrikkegarn, spundet af newzealandsk lammeuld. Garnet er spundet af de længste fibre fra årets første klip. Indfarvninger af lysgrå og mellemgrå tweed er iblandet alpaca, engelsk- og gothlandsk lammeuld.

Garnet ligger i 44 indfarvninger. Sælges i fed á 100g med partinummer og med delesnor 2x50g eller i fed á 50g uden banderole, men med patinummer. Løbelængde pr. 100g er ca. 450m. 

NIKOLAJ 2-TRÅDET LAMMEULD/TUSSAH SILKE/ALPAKA er ligeledes udviklet, spundet og indfarvet på Henrichsens Uldspinderi i Skive.

Den to-trådede lammeuld/tussah silke/alpaka er et hånd- og maskinstrikkegarn, spundet af 55% newzealandsk, australsk og gotlandsk lammeuld, 35% langfibret tussah silke og 10% alpaka.

Alle indfarvninger er på basis af lys grå tweed. Garnet har tidligere ligget i 27 indfarvninger, men vil efterhånden udgå. Farvekortet indeholder derfor nu kun få farver.

Garnet sælges i fed á 100g med partinummer og med delesnor 2x50g eller i fed af 50g uden banderole, men med partinummer. 

Nogle farver sælges opvundet i enten 100g eller 50g med partinummer, men uden banderole. Løbelængde pr. 100g er ca. 550m.