Hanne Thorsen

HANNE THORSEN har siden hun var ganske ung drevet virksomhed med tegning og grafik. Dels freelance og dels som medlem af forskellige kollektive værksteder.

Efter at være flyttet til København i 1991 opstod ideen om at anvende tegning i design af strik. Først med design i andre designeres garn og siden 1994 i eget garn udviklet i samarbejde med Henrichsens Uldspinderi I Skive.

NIKOLAJ GARN er opkaldt efter forretningen med strik og kunsthåndværk på Nikolaj Plads i København, som Hanne Thorsen drev fra 1992 til 1998. Hanne Thorsen Design forhandledes af mere end 30 forhandlere rundt i Danmark, og derudover forhandling i Norge, Tyskland og Japan, hvor diagrammer blev omskrevet fra strik til broderi. 

Siden 1998 satte Hanne Thorsen strikdesign og kunsthåndværk på standby og uddannede sig til sygeplejerske. Garnet fortsatte hun dog med at få produceret og solgt til enkelte forretninger i Danmark.

Håndværket blev gemt, men ikke glemt. Efter mange henvendelser har Hanne Thorsen 2011 valgt at genoplive sit design og sin forretning med salg af garn og opskrifter til håndstrik.